דף הבית » מאמרים ומידע » צ'ופה וגלעין האבוקדו

מאמרים ומידע

צ'ופה וגלעין האבוקדו

צ'ופה הכלבה אומצה בגיל חודש מעמותת "תנו לחיות לחיות", בת לשגר בן שלושה גורים. גורלה של אמה לא נודע. מספר ימים חלפו וצ'ופה הפכה לגורה מן המניין, תינוק חדש בבית ומקור אושר בלתי נדלה לבעליה האוהבים. כגורה לכל דבר התגלתה כשובבה גדולה ולא חלפו ימים רבים עד שכמעט שילמה על כך בחייה.

avocadoצ'ופה הכלבה אומצה בגיל חודש מעמותת "תנו לחיות לחיות", בת לשגר בן 3 גורים, גורלה של אמה לא נודע. מספר ימים חלפו וצ'ופה הפכה לגורה מן המניין, תינוק חדש בבית ומקור אושר בלתי נדלה לבעליה האוהבים. כגורה לכל דבר התגלתה כשובבה גדולה ולא חלפו ימים רבים עד שכמעט שילמה על כך בחייה.

באחד מטיולי הבוקר מצאה צ'ופה בחצר גלעין אבוקדו עצום בגדלו והצליחה לבלעו בשלמותו, כל הנסיונות להוציאו מפיה לא צלחו. צ'ופה נחנקה ולבסוף החליק הגלעין פנימה. יש לציין כי משקלה היה אז כ- 3 ק"ג; נסו להעלות על דעתכם תינוק במשקל דומה הבולע גוף זר במימדים כאלו.

מיד אחרי שנבלע הגלעין, היה כלא היה, צ'ופה שמחה וטובת לב התפנתה לשאר עיסוקי היום, תיאבונה כשהיה, מרצה הבלתי נדלה ויציאות תקינות ומבורכות.

בעליה המבועתים פנו לעמותה וזו הפנתה לוטרינר בבהילות לצורך צילומים. הוטרינר התורן ביצע צילומים והתקשה להאמין כי אכן הגלעין נבלע וכך הגיעה צ'ופה למרפאתנו, המרכז הוטרינרי רעננה, לשם חוות דעת נוספת.

במבט ראשון בצילומים אכן קשה היה להבחין בגלעין אך במבט בוחן התעורר החשד כי הגלעין "יושב" בחלל הקיבה ואכן במישוש קפדני של חלקה הקדמי של הבטן ניתן היה לחפון את הגלעין בשלמותו. למרבה הפלא לא ניכרו בצ'ופה כל סימנים היכולים להעיד על גודל האסון, תרתי משמע ואף אנו התקשינו להאמין.

הוחלט לבצע אנדוסקופיה – בדיקה תחת הרדמה מלאה בה מוחדר "צינור" המעביר תמונה על גבי מוניטור של חלל מערכת העיכול. האנדוסקופ הוכנה דרך הפה עד לקיבה, ובאמצעותו ניתן היה לראות בבירור את הגלעין בחלל הקיבה.

צ'ופה הוזמנה לניתוח דחוף, למרות מצבה השפיר לכאורה כי ברור היה כי נשקפת לה סכנה גדולה. במהלך הניתוח בוצע חתך בקיבה ודרכו, ראה זה פלא, הגיח פעם נוספת אל אויר העולם גלעין האבוקדו אשר הפליא במימדיו.

התאוששותה של צ'ופה הכתה את כולנו פעם נוספת בתדהמה, שעות ספורות אחרי הניתוח חזרה לשגרת יום של גורה מאושרת ושובבה (לא לשכוח).

כאשר נבדקה יומיים אחרי הניתוח במרפאה כמעט והצליחה להניח את שיניה פעם נוספת על אותו גלעין ממש. מספר ימים אחרי האירוע התקשרו בעליה המבוהלים וסיפרו כיצד חילצו מפיה גלעין אבוקדו נוסף שמצאה "עזית הכלבה העבריינית" .

לסיכום כל שנותר הוא להפיק לקחים מניסיונם של אחרים, גור כלבים הינו תינוק אשר בטחונו וגורלו מופקדים בידינו, על כן שימרו והישמרו, זהו סיפור ולו סוף שמח, אך מקרים רבים אחרים מסתיימים בסבל רב ואף מוות.

ונקודה נוספת למחשבה, צ'ופה היא כלבה ששפר עליה גורלה, ימים ספורים קודם למקרה המתואר הייתה כלבה אסופית החוסה בבית מחסה. בעליה, זוג סטודנטים לא משופעים בכסף, לא חסכו ממנה דבר ואפשרו לה את הטיפול הרפואי הנחוץ לה על אף העלויות הגבוהות. צ'ופה אינה כלבה גזעית, צ'ופה הינה כלבה מעורבת גאה, כלבים כמותה גודשים את בתי המחסה, אך ערכה אינו נופל מערכו של כל כלב אחר, עבור בעליה אף עולה עליהם אלפי מונים.