אחרי שכבר נגמלו מחלב אמם, מוכנים גורי הכלבים לפצוח באחת מהפעילויות החביבות על כל בני המין הכלבי, באשר הוא – לעיסה! כך תכינו בעצמכם פינוק פריך ונשיך אידיאלי לכלבלבים צעירים.
רכיבים
- 1 כפית סוכר חום
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2/3 כוס מים
- 3/4 כוס קמח חיטה מלאה
- 3 כפות קמח סויה דל שומן
- 1/4 כוס אבקת חלב דל
- 3/4 כף מלח
- 1 ביצה טרופה (חצי לתערובת עצמה, חצי לזיגוג)
- 2 כפות שמן בישול
- 3 כפות סולת חיטה
הוראות הכנה
המיסו את הסוכר והשמרים במים חמים. הוסיפו את כל הרכיבים היבשים, שמן וחצי ביצה טרופה וערבבו היטב. לושו על קרש מקומח עד לקבל בצק מוצק. הכניסו לתוך קערה משומנת, כסו והניחו לבצק לתפוח עד שיכפיל את גודלו. לאחר התפיחה, צורו מהבצק כעכים והניחו אותם על נייר אפייה. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות. לאחר מכן הוציאו את הכעכים מהתנור, מרחו עליהם את יתרת הביצה הטרופה ופזרו עליהם סולת חיטה. החזירו לתנור ואפו במשך 15 דקות נוספות ב-150 מעלות עד להשחמה.