אז החלטתם לאמץ, קודם כול מזל טוב. הוספת חבר על ארבע הביתה תוסיף לכם המון אושר, שמחה והרבה הרבה בלגאן. הישארו רגועים, אתם לא לבד. אני כאן להדריך אתכם כך שהימים הראשונים יעברו יחסית בקלות.
דבר ראשון, הכינו את כל מה שצריך לפני שהגור מגיע הביתה. סדרו לו פינה משלו, עם מיטה, קעריות לאוכל ושתייה וצ'ופרים לפי הרגשה אישית.
גשו למספר וטרינרים ותשאלו על עלויות טיפול, כמו חיסונים ואוכל, על מנת לא להיות מופתעים ולדעת לסדר תקציב נכון. ( כמו כן, הווטרינר ינחה אתכם לגבי הטיפול הרפואי, וכל דבר שתצטרכו על מנת לטפל בו באופן הטוב ביותר ).
התייעצו עם מאלף, בכדי להתאים למשפחה שלכם את הכלב הנכון. לכל גזע יש אופי שונה וצרכים שונים, קחו זאת בחשבון.
מהרגע הראשון שהגור יגיע הביתה חייכם ישתנו לטוב ולפחות טוב.
שימו לב גורים בני חודשיים יעשו פיפי כל חצי שעה לערך, וצואה כחמש פעמים ביום. ( בכדי לדעת איך לחנך את הכלב לצרכים בחוץ קראו את המאמר, השירותים בחוץ ).
בשביל הגור הימים הראשונים אצלכם בבית יהיו קשים, זו תקופת הסתגלות בשבילו, הוא נותק מאימו ומשאר השגר ולכן ירגיש מפוחד. רככו את הימים האלה בשבילו על ידי בילוי זמן משותף איתו. תנו לו להכיר את הבית, ולרחרח כל פינה.
בלילה רצוי שיישן במיטה שלו, כדי שיהיה לו יותר נעים, ניתן להניח לידו ( עטוף במגבת ) בקבוק מים חמים שידמה את חום גוף אימו. בנוסף ניתן להניח שעון (שמתקתק) שידמה את פעימת לב אימו.
בלילות הראשונים (וזאת הבטחה) הוא יבכה, אל תתרגשו, ואל תקומו אליו בכל פעם שהוא עושה זאת, כך ילמד שעל ידי בכי הוא מקבל את רצונו. להיפך, גשו אליו כאשר הוא לא בוכה, וכך אתם מלמדים אותו מההתחלה איך רצוי להתנהג.
נשיכות- אם היה לכם פעם גור אתם מבינים את עומק הכאב. בגיל זה שיני הכלב מתחילות להתחלף, ולכן הוא עסוק בנשיכות. ניתן לנתב את הנשיכות כך שלא תחוו אותן על בשרכם.
בכל פעם שהכלב נושך אתכם, תקנו אותו (אמרו לו לא) ואחרי התיקון תנו לו עצם או כל צעצוע אחר שמותר לו לנשוך, ואמרו לו מותר. כך יבין מה מותר לו לנשוך ומה אסור.
לסיכום כלבים זה שמחה, ויש לראות אותם כבני משפחה לכל דבר, עשו את כל השיקולים על מנת שהאימוץ יהיה מוצלח, כי בני משפחה לא זורקים לרחוב.
אני מאחלת לכולם
שנים רבות של אושר ושמחה
הגר – אילוף בקליק אחד
* כלבים שובבים במיוחד, מומלץ להוציא לטייל עם מחסום פה המאפשר להם להלחית, אך עדיין מונע מהם לזלול במהלך הטיול מכל הבא לפה. בכל מקרה של חשד לבליעת "גוף זר" חשוב לפנות למרפאה וטרינרית לצורך אבחון וטיפול.