דף הבית » מאמרים ומידע » מתכונים נוספים

מאמרים ומידע

מתכונים נוספים

ארוחה דיאטטית לחתול שמן – המלצה אלטרנטיבית למתכון ביתי רזה
מצרכים
250 גרם עוף קצוץ / טחון
½ כוס אורז מבושל
½ כוס ברוקולי קצוץ (יש לבשל לפני הקיצוץ עד להתרככות)
¼ כוס גזר קצוץ (יש לבשל לפני הקיצוץ עד להתרככות)
11 כפית אבקת מרק עוף

אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה. יש לאחסן בקופסא אטומה במקרר.

 

"מיטבול מאניה"-שגעת כדורי הבשר
מצרכים
250 גר בשר טחון
2 כפות גבינה מגורדת
1 גזר מגורד דק
½ כפית אבקת שום
½ כוס פירורי לחם
1 ביצה טרופה
1 כפית רסק עגבניות

אופן ההכנה
ממחממים תנור ל 200
מעלות, מערבבים את כל המצרכים ביחד. יוצרים כדורים בגודל מתאים לגודל של הכלב, שמים על נייר אפיה. אופים במשך 15 – 20 דקות, או עד שהכדורים חומים וקשים. מקררים, אפשר לשמור במקרר או במקפיא. בתאבון.


פינוק אמיתי לנסחפים שבינינו
רשימת מצרכים
250 גרם עוף קצוץ / טחון
½ כוס אורז מבושל
½ כוס ברוקולי קצוץ (יש לבשל לפני הקיצוץ עד להתרככות)
¼ כוס גזר קצוץ (יש לבשל לפני הקיצוץ עד להתרככות)
1 כפית אבקת מרק עוף

אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה. יש לאחסן בקופסא אטומה במקרר.


ארוחת כלב שמימית
מצרכים
250 בשר טחון (או הודו/עוף/כבש)
¼ כוס אורז מבושל
1 תפוח אדמה קטן
½ גזר
¼ כוס שעועית ירוקה
¼ כפית אבקת שום

אופן ההכנה
מטגנים את הבשר במחבת עד שמשחים, מסננים את השומן ומערבבים יחד עם האורז, מניחים בצד.

חותכים את תפוח האדמה, הגזר והשעועית לחתיכות קטנות, שמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהירקות רכים (בערך 15 – 20 דקות). מסננים ומוסיפים את הירקות לתערובת של הבשר והאורז מוסיפים את אבקת השום ומקפיצים הכול ביחד על אש קטנה, יש לתת לארוחה להתקרר היטב כדי למנוע כוויה.


ארטיק לימים החמים
מצרכים
2 קוביות מרק אינסטנט בקר/עוף
פיסות חזה עוף מבושל במים ומלח
2 כוסות מים
אופן ההכנה
יש להמיס את קוביות המרק במים, למזוג לתבנית קוביות קרח ולהניח בכל קובייה מספר פיסות עוף, יש להקפיא משך כ- 12


ביגל בייגלס
מצרכים
½2 כוסות קמח
½ כוס קמח מלא
¼ כפית סודה לאפיה
¼ כפית אבקת אפיה
½ כוס גזר חתוך דק
½ כוס תרד חתוך
1 ביצה גדולה טרופה
1 כפית שמן צמחי
¾ כוס מים

אופן ההכנה
בקערה מערבבים את ארבעת המוצרים הראשונים, יש להוסיף את הגזר והתרד. בקערה נפרדת מערבבים את הביצה השמן והמים ומוסיפים לתערובת של הקמח, ומערבבים היטב. יש ללוש את התערובת על משטח מקומח במשך כחמש דקות, לעשות מהתערובת כדורים בקוטר של ארבעה סנטימטר, לשטח אותם ולעשות חור באמצע על מנת להגיע לצורת בייגל. יש לאפות במשל 40 עד 50 דקות בחום של 170 מעלות. יש להגיש אחרי קירור.


ביסקוויט טונה ללא חיטה
מצרכים
1.25 כוסות קמח תירס
כוס שיבול שועל
רבע כפית אבקת אפיה
שימורי טונה בשמן (לא לשפוך את השמן)

הוראות הכנה
יש לטחון את השיבולת שועל במעבד מזון עד שיהיה במרקם קמחי. הנח בצד. בפוד פרוססור טחן את הטונה עם השמן, מים ושאר הרכיבים. המשך עד למרקם אחיד. יש לרדד לחתוך לצורות (במרפאה הוטרינרית שלנו תוכלו לקנות שבלונות מתאימות). יש לאפות על נייר אפיה בחום גבוה משך 20-25 דקות, לצנן ולהגיש.


דוגי דיפ
מצרכים
3 כפות חמאת בוטנים
2 כפות דבש
1 בננה מאוד בשלה, או צנצנת גדולה מחית פירות לתינוקות (גרבר)
3 גביעי יוגורט וניל
1 כפית קמח
אופן ההכנה
מערבבים את חמאת הבוטנים יחד עם הדבש והפירות עד קבלת בלילה אחידה. בקערה נפרדת מערבבים את היוגורט יחד עם הקמח. מוסיפים את הבלילה של הפירות אל תוך התערובת היבשה ומערבבים ביחד בעזרת בלנדר. יש לשמור במקרר.
אפשר להשתמש בדיפ כדי לצפות או לטבול עוגיות. כדאי לתת לעוגיות להתקרר במקרר יחד עם הדיפ כדי שיתקשה ולמנוע בלגן בבית .


הב הב בראווניס
מצרכים
600 גר' כבד בקר או עוף
2 כוסות נבט חיטה
2 כפות קמח מחיטה מלאה
1 כוס שעורה מבושלת
2 ביצים
3 כפות חמאת בוטנים
1 שן שום
1 כף שמן זית
1 כפית מלח (לא חובה)

אופן ההכנה
מחממים מראש את התנור ל- 180
מעלות. מערבבים בבלנדר את הכבד יחד עם השום עד קבלת דייסה חלקה, מוסיפים את הביצים וחמאת הבוטנים וממשיכים לערבב עד שהכל מעורבב היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, נבט חיטה והשעורה המבושלת. מוסיפים את התערובת של הכבד יחד עם השמן והמלח, מערבבים היטב. שמים את התערובת בתבנית משומנת של 22X22 ס"מ, אופים למשך 20 דקות או עד שמוכן. לאחר התקררות חותכים לחתיכות בגודל מתאים לכלבך. יש לשמור בקירור או הקפאה. בתיאבון!!


חטיפי טונה לחתול
מצרכים
1 קופסת טונה במים
¼ כוס מהמים של הטונה
3 כפות חלבון ביצה קשה קצוץ
¼ כוס קמח תירס
½ כוס קמח חיטה מלאה

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל- 170
מעלות. מערבבים את הטונה יחד עם הביצה והמים. מוסיפים את הקמח תירס וחיטה מלאה, מערבבים במערבל עד קבלת בצק. מרדדים את הבצק בעובי חצי ס"מ. חותכים לעוגיות
ברוחב 2.5 ס"מ, אופים כ-20 דקות


חטיפי פירות מוקפאים
מצרכים
הרבה פירות (לפי בחירתך, לא לתת ענבים)מיץ פירות ללא סוכר, יוגורט דל שומן, דבש קינמון

אופן ההכנה :
מכניסים לבלנדר פרי לבחירתך. תותים, אבטיח, תפוחי עץ, אפרסקים או בננות הם בחירה טובה. מוסיפים קצת מיץ ללא סוכר (לבחירתך – מומלץ אננס). מוסיפים קצת יוגורט דל שומן, דבש למתיקות ו- ½ כפית קינמון. מערבבים בבלנדר עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
מקפיאים בכוסות קטנות, או בתבנית לקרח. זהו חטיף מעולה לקיץ ולימים חמים במיוחד.


כדורי בשר הודו במעטפת בצק וגבינה

לבצק:
1 גביע שמנת
1 קילו קמח
200 גרם מרגרינה מומסת (אפשר גם חמאה)

למילוי הבשר הודו:

1/4 כוס מרק הודו
1-2 כפיות קמח
3/4 כוס בשר הודו מבושל וחתוך לחתיכות קטנות
1/2 כוס ירקות קצוצים מבושלים כגון גזר, תפו"א, קישוא וכדומה (ללא בצל)
1/4 כפית שום טחון (כמות מזערית שאין בה כל נזק)

למעטפת:
1/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/4 כוס גרעיני שומשום

הוראות הכנה:

לאחר הכנת הבצק יש לרדד אותו ולהכין עיגולים בעזרת כוס או  חותך עוגיות (ניתן לרכוש במרפאה חותכי עוגיות בצורת חתול או עכבר).
במחבת, לערבב את מרק ההודו והקמח עד שהכל נמס והתערובת מתעבה. יש  להוסיף את בשר ההודו, הירקות והשום, ולבשל עד שהתערובת מבושלת.
בעזרת כפית להניח  את התערובת על גבי עיגולי בצק, לקפל את הצדדים ולצבות את הקצוות לסגירה הרמטית ולאחר מכן לגלגל לצורת כדור.
לערבב את הגבינה וגרעיני השומשום בקערה ולגלגל את כדורי הבצק בתוך תערובת הגבינה.
לסדר את הכדורים על מגש אפיה, ולאפות בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות בין 10 ל-15 דקות עד שהם זהובים.
לסיום יש לתת לעוגיות להתקרר ולשמור במקרר.

בת-האו-בון…


מאפינס גבינה וגזר
מצרכים
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח חיטה מלאה
1 כף אבקת אפיה
2 כוסות גבינה צ'אדר מגורד
2 כוסות גזר מגורד
2 ביצים גודולות
1 כוס חלב
¼ כוס שמן צמחי
תבנית למאפינס

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל- 180 מעלות, משמנים את התבנית (ניתן גם לשים מנצ'טים במקום). מערבבים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, מוסיפים את הגבינה והגזר, בעזרת הידיים מערבבים את הגזר והגבינה אל תוך התערובת של הקמח עד שמפוזר בצורה שווה. בקערה נפרדת יש לטרוף את הביצים, יש להוסיף את החלב ובסוף את השמן, את הנוזלים יש להוסיף לתערובת היבשה ולערבב עד קבלת תערובת אחידה. יש למלא עד שלושה רבעים מהתערובת בגובה המנצ'ט או הכוסות, לאפות במשך 20 – 25 דקות או עד שהמאפינס מרגישים אוריריים, יש לקרר היטב לפני שנותנים לכלב.
לכלב גדול או בינוני מאפין אחד יהיה צ'ופר מצוין, לכלב קטן חצי מאפין.


מטעמי תפוח-קינמון מאלפים
מצרכים
4 כוסות קמח חיטה מלאה
½ כוס קמח תירס
1 ביצה
2 כפיות שמן צמחי
1 תפוח קטן, מגורד
1 כף קינמון
?1 כוסות מים

אופן ההכנה
מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים למעט התפוח והמים לאחר מכן מוסיפים לתערובת את התפוח והמים ובוחשים עד שנוצר בצק. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ על משטח עם מעט קמח. בעזרת סכין חותכים קלות לאורך ולרוחב עד יצירת רשת של ריבועים בגודל 2 ס"מ. שימו לב לא לחתוך לכל עובי הבצק. מניחים את הבצק על מגש משומן קלות ואופים ב- 160 מעלות צלזיוס למשך שעה


מטעמי תרנגול הודו
מצרכים
1 כוס בשר הודו טחון
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח תירס
1 ביצה
3 כפיות שמן צמחי
¾ כוס מים
2 כפות טרגון (לענה)

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל-190
מעלות. מבשלים את ההודו הטחון במחבת, מפוררים לחתיכות קטנות ומניחים בצד על נייר סופג. מערבבים את הקמח הלבן וקמח התירס בקערה גדולה. בקערה נוספת, טורפים את הביצה, השמן, המים והטרגון. מוסיפים את תערובת הביצה לתערובת הקמח ובוחשים היטב. מקפלים פנימה את ההודו הטחון עד שנוצרת תערובת אחידה. מניחים את הבצק על משטח עם מעט קמח ומרדדים עד עובי 1 ס"מ. חותכים לצורות הרצויות. מניחים את החתיכות השונות בתבנית משומנת ואופים ב-190 מעלות למשך 15 דקות או עד שנהיה מוצק. מקררים ומגישים. לשמור שאריות בקירור.


מנצ'י מאפינס
מצרכים
2 גזרים
¾2 כוסות מים
1 ביצה
¼כפית תמצית וניל
2 כפות דבש
½1 בננות (מבושלות מאוד ומעוכות ) *
4 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט

אופן הכנה:
בקערה נוספת מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, קינמון ואגוז מוסקט, ולאחר מכן מוסיפים את התערובת מהקערה הראשונה ואת הגזרים המגורדים. מערבבים היטב. משמנים תבנית מאפינס, ומניחים את החומר בתאים המתאימים. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ואופים למשך כשעה לערך. בתאבון. *אפשר להחליף את הבננה בתפוח אחד בשביל לתת טעם


מעדן בריאות לקיץ
מצרכים 
1 ק"ג יוגורט בטעם וניל
1  בננה מעוכה או צנצנת גדולה של מחית פירות
2 כפות חמאת בוטנים
2 כפות דבש

אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה, שופכים לתוך תבניות של קוביות קרח ומקפיאים. מפשירים במיקרוגל מספר שניות לפני הגשה.


נגיסי סלמון
מצרכים
2 קופסאות של סלמון
2 כוסות שבולת שועל
1 כוס קמח חיטה מלאה
1 כוס קמח תירס
1 ביצה
2 כפות שמן זית
1 כוס מרק עוף

אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים ביחד בקערה גדולה. לשים את הכל ומוסיפים לפי הצורך קמח או מרק עוף עד קבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר ושמים על נייר אפיה. בעזרת סכין מסמנים על הבצק בלי לחתוך את הבצק לריבועים של חצי ס"מ על חצי ס"מ. אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך שעה או עד שיהיה חום ופריך. נותנים לחטיפים להתקרר ומפרידי
ם את הקוביות, שומרים אותם בצנצנת אטומה.
חטיפים מעולים לכלבים וחתולים! תזכרו לשמור במקרר או מקפיא כדי לשמור על טריות.


נגיסי סלמי
מצרכים
3 כוס קמח מלא
½ כוס חלב
1 ביצה
¼ כוס שמן צמחי
1 כפית אבקת שום
6 חתיכות נקניק סלמי
½ כוס מים קרים

אופן ההכנה
לערבב כל המרכיבים ביחד. יש לרפוס את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח לעובי של 1 ס"מ. לאפות בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.


עוגיות גבינה לחג השבועות
מצרכים
2 כוסות קמח
¼1 כוסות גבינת צ'דר גרוסה
2 שיני שום, קצוצות דק
½ כוס שמן צמחי
½4 כפיות מים

אופן הכנה
שמים את העוגיות לתבנית ואופים למשך 10-15 דקות או עד שתחתית העוגיות מזהיבה מעט. מקררים על מגש מרושת לפני ההגשה. לאחסן במיכל אטום במקרר


עוגיות גורים
רשימת מצרכים
2 צנצנות אוכל תינוקות בטעם בקר מסונן (100 גרם)
¼ כוס אבקת חלב
½ כוס נבטי חיטה

אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים בקערה. מגלגלים לכדורים קטנים ומניחים בתבנית משומנת. משטחים את הכדורים באמצעות תחתית של כוס. אופים ב- 175 מעלות עד שמזהיבים.


עוגיות דלישס
מצרכים לתערובת שלב ראשון :
כוס וחצי קמח מלא
חצי כוס קוואקר
חצי כוס קמח תירס גס
4 כפות אבקת מרק בשר (מהמרקים האיכותיים, אפילו אבקת מרק מחנות טבע)
כף שום גבישי
מצרכים לתערובת שלב שני :
ביצה
חצי כוס מים

אופן ההכנה
להכניס את המצרכים לשלב הראשון למעבד מזון עד לקבלת תערובת.
להוסיף לתערובת את המצרכים לשלב השני ולהחזיר למעבד המזון.
להוסיף מים עד שנוצר כדור בצק. ברגע שהכול מתגבש לגוש אחד, ללוש היטב עד למרקם פלסטלינה.
לרדד לעובי של כסנטימטר וחצי – שני סנטימטר.
לחתוך לצורות ולשים בתבנית עם נייר אפייה. לאפות בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה.


עוגיות דלעת
מצרכים
½1 כוסות קמח חיטה מלאה
½ כוס שימורי דלעת
1 כפית סוכר חום
½ כף קינמון טחון
½ כף אגוז מוסקט טחון
4 כפיות שומן צמחי
1 ביצה
½ כוס חלב-חמאה

אופן ההכנה
מחממים את התנור ל- 205 מעלות צלזיוס. מערבבים את הקמח, קינמון ואגוז מוסקט ומערבבים פנימה את השומן. טורפים את הביצה עם החלב והדלעת, ומערבבים עם הקמח היטב. בוחשים עד שנוצר בצק רך. באמצעות כפית יוצרים נטיפים על מגש אפיה לא משומן ואופים למשך 12-15 דקות. לקרר ולהגיש.


עוגיות חמאת בוטנים
מצרכים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס חמאת בוטנים
1 כוס חלב

אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. בקערה מערבבים את הקמח ואבקת האפיה, בקערה נפרדת מערבבים את חמאת הבוטנים יחד עם החלב, מוסיפים את התערובת היבשה ומערבבים היטב. לשים על משטח מקומח בעזרת הידיים. מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ וחותכים לצורות עם חותך עוגיות. אופים בתנור במשך 20 דקות. יש לתת לעוגיות להתקרר ולשמור בצנצנת אטומה


עוגיות חמאת בוטנים בריאות
מצרכים
¾1 כוס קמח
¼1 שבולת שועל
½1 כף שמן צמחי
1 כוס מים חמים
? כוס גבינה מגורד (אופציונלי)
¼ כוס חמאת בוטנים (אופציונלי)

אופן ההכנה
מערבבים את המוצרים היבשים בקערה, בקערה נפרדת מערבבים את השמן והמים. מערבבים את שתי התערובות ביחד עד קבלת בצק אחיד ויציב.
לוקחים את הבצק ומרדדים אותו לצורת "נקניקיה" עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
מחממים את התנור ל- 180 מעלות. חותכים את הרול לעיגולים של בערך ½ ס"מ עובי, מניחים את העיגולים על נייר אפיה, ואופים במשך כשעה.
יש לבדוק אחרי 45 דקות במידה והעוגיות לא מוכנות יש לבדוק כל 5 דקות עד שהעוגיות יהיו מוכנות.
יש לקרר אותן לפני ההגשה לחברך על ארבע.


עוגיות כבד
מצרכים
500 גרם כבד בקר
½1 כוסות קמח חיטה מלאה
1 כוס קמח תירס
1 כביצה, טרופה קלות
1 כף שום קצוץ

אופן ההכנה
מרתיחים את הכבד בסיר עד שהוא נהיה רך (כ- 15 עד 20 דקות). מורידים מהאש וקוצצים היטב במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים, וכן מים לפי הצורך לקבלת בצק המתאים לרידוד. פורסים את הבצק על מגש משומן ואופים ב- 175 מעלות למשך 20 עד 30 דקות. תוך כדי שהבצק מתקרר, חותכים לריבועים קטנים. לקרר ולהגיש. יש לאחסן במיכל אטום במקרר.


עוגיות כשרות לפסח מרעננות נשימה
מצרכים
2 כוסות קמח אורז חום
1 כף פחם פעיל נוזלי
3 כפות שמן קנולה
1 ביצה
½ כוס נענע קצוצה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
2/3 כוס חלב דל שומן

אופן ההכנה
מחממים תנור מראש לחום של 200 מעלות. משמנים קלות דף אפיה. מערבבים את הקמח יחד עם הפחם הפעיל, מוסיפים את שאר המצרכים. שמים כפית מין התערובת על הנייר האפייה במרווח של 2.5 ס"מ. אופים במשך 15 – 20 דקות. יש לשמור בקערה אטום במקרר.


עוגיות עצם בטעם גבינה
מצרכים
2 כוסות קמח
¼ 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
2 שיני שום קצוצות דק
½ כוס שמן צמחי
½ 4 כפות מים

אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. לוקחים דף קרטון ומציירים צורה של עצם בגודל של 10 ס"מ. מערבבים את הקמח יחד עם הגבינה, השום והשמן במיקסר עד לקבלת בצק. מוסיפים את המים בהדרגה עד שהבצק מקבל צורה של כדור.
מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות ומערבלים כל אחד לעובי של 1 ס"מ. בעזרת הקרטון בצורה עצם חותכים את הבצק ושמים על מגש עם נייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10 עד 15 דקות ,או עד שהתחתית של העוגייה בצבע חום בהיר.
מחכים שיתקרר ומגישים. בתאבון.


עוף צ'או צ'או
מצרכים
2 חתיכות עוף (מומלץ חזה)
3 גזרים מקולפים וחתוכים לחצי
1 ענף של סלרי חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה קטנים מקולפים וחתוכים לקוביות
2 כוסות אורז לא מבושל

אופן ההכנה
יש לשים את חתיכות העוף בסיר גדול, לכסות עם מים קרים (5 – 6 כוסות), להוסיף את הגזר, סלרי ותפוחי האדמה. אפשר להוסיף מלח עם רוצים. יש לכסות ולבשל באש קטנה במשך שעתיים עד שהעוף נהיה עסיסי. מוסיפים את האורז, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך עוד חצי שעה עד שהאורז מוכן ורוב הנוזלים נספגים.
מסירים את המרק מהאש. אם שמתם עוף עם עצמות יש להסיר אותם ולזרוק (עצמות יכולות לגרום לחסימות או קרע במעי). מחזירים את העוף מערבים היטב ומסננים. אפשר לשמור במקרר או להקפיא.


פאפ-קייקס מתפוחי עץ לראש השנה
מרכיבים:
3/4 2 כוסות מים
1/4 כוס רסק תפוחי עץ, ללא ממתיק
1/4 כפית וניל
4 כוסות קמח מחיטה מלאה
1  · כוס צ'יפס תפוחים מיובשים (באפשרותך להשתמש גם בפירות טריים)
1 כף אבקת אפייה
1 ביצה, מעורבבת מעט
4 כפות דבש

הוראות הכנה:

–          מחממים תנור ל- 180 מעלות.
–          לשמן תבניות אפיה למאפינס עם שמן קנולה/חמאה.
–          מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים.
–          לערבב את החומרים היבשים בקערה נפרדת.
–          הוסף לאט את החומר הרטוב לחומר היבש, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
–           לשפוך לתוך תבניות המאפינס ולאפות ל 1 1/4 שעות.
–          החומרים מספיקים ל- 12-14 פאפ-קייקס לראש השנה.


פיצה גבינתית לעיסה
מצרכים – בצק
2 כוסות קמח
¼ 1 כוס קמח חיטה מלאה
¼ כוס שמן זית
1 ביצה
1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה – בצק
מערבבים הכל ביחד, לשים על משטח מקומח, מסדרים על מגש משומן.
מצרכים – רוטב וציפוי
1 עגבניה
½ כוס רסק עגבניות
1 שן שום
¼ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
½ כפית אורגנו
½ כפית בזיליקום
2/3 כוס אורז מבושל

אופן ההכנה – רוטב וציפוי
מערבבים במעבד מזון את העגבניה, הרסק והשום ולבסוף מפזרים מעל הבצק. מפזרים על הבצק, את הגבינה האורגנו והבזיליקום.
חותכים את הפיצה למשולשים ומכניסים לתנור לחום של 170 מעלות לתנור שחומם מראש ל- 25 דקות.
מוציאים מפזרים את האורז ואופים לעוד 25 דקות.
מגישים באהבה לחברינו-ההולכים על ארבע.