דף הבית » מאמרים ומידע » סכרת בכלבים

מאמרים ומידע

סכרת בכלבים

סכרת בכלבים שכיחה מבעבר, עודף משקל בקרב כלבים הינו בעיה נפוצה וסכרת לרוב תתפתח באופן משני בראש וראשונה לאכילה לא מבוקרת והשמנה

IMG_4144הנחיות לטיפול בכלב סוכרתי:
כלבך אובחן כחולה סכרת, מחלה כרונית,שברוב המקרים אינה חולפת ומלווה את הכלב והבעלים לאורך כל חייהם.
סכרת הינה מחלה הורמונאלית הגורמת לכך שסוכר נותר במערכת הדם ואינו נספג על ידי התאים. מצב זה יוצר "רעב" לסוכר על ידי הגוף מאיחד וסוכר גבוה בדם מאידך. תאי הגוף "הרעבים"לסוכר נפגעים כתוצאה מן המחלה ובמקביל הרמות הגבוהות של הסוכר בדם מופרשות בשתן , דבר הגורם לשתן רב עשיר בסוכר ומכאן שם המחלה.
DIABETES MELLITUS שבלועזית פירושו "שתן מתוק", ריכוז הסוכר הגבוה בשתן עשוי לגרום לכשל כלייה משני ולדלקות שתן חיידקיות.

טיפול נכון במחלה ואיזון בעל החיים היא המפתח לחיים ארוכים ושמחים של בעל החיים. טיפול נכון בסכרת הוא שילוב של מתן אינסולין ותזונה מתאימה.
את האינסולין יש להזריק מתחת לעור פעמיים ביום בשעות קבועות . חשוב לפני ההזרקה לתת לבעל החיים לאכול.
המזון המתאים לכלבים חולים הוא מזון המכיל כמות רבה של חלבון וסיבים וכמות קטנה של פחמימות. בשוק קיימים מספר מזונות המתאימים לבעיית הסכרת.
כשבוע לאחר איבחון המחלה ותחילת הטיפול, מומלץ להגיע למרפאה, על מנת לבצע "עקומת גלוקוז" אשר מטרתה היא לבדוק האם כמות האינסולין שמקבל הכלב מתאימה לו. על הבעלים להאכיל את בעל החיים בבוקר ולתת לו את מנת האינסולין בשעה הרגילה ולהביאו למרפאה. במרפאה יילקח דם בכל שלוש שעות למשך עשר עד שתיים עשרה שעות, במטרה להכין גרף, שעל פי תוצאותיו יוחלט האם יש להשאיר את מינון האינסולין כפי שהוא או לשנותו.
עם תחילת הטיפול באינסולין יש להיות ערים למספר פרמטרים על מנת לבחון את השפעתו של האינסולין ועל מנת להימנע מטיפול יתר שתוצאותיו הם רמה נמוכה של סוכר בדם, אשר גם היא מסוכנת לבעל החיים. במידה וכמות השתייה וההשתנה של בעל החיים המטופל קטנה ובעל החיים מראה שיפור בתאבון ועליה במשקל אלו הם סימנים כי בעל החיים מקבל טיפול נכון וכי הוא מאוזן.
במידה ובעל חיים נראה אפאטי,חסר תאבון, ואף מתעוות, יש ליצור קשר מיידי עם המרפאה היות וקיים חשש כי הוא סובל ממשבר היפוגלצמי(סוכר נמוך) המחייב טיפול מיידי.
במידה ומסיבה כלשהי בעל החיים לא מעוניין לאכול או שהוא מקיא יש לתת מחצית מכמות האינסולין הנורמאלית, ובמידה ובעל החיים פסח גם על הארוחה השנייה אין לתת מנת אינסולין נוספת ויש לגשת לבדיקה רפואית.
דרך נוספת לעקוב אחר מצבה של החיה ולוודא כי היא מאוזנת, היא לבצע אחת לשבוע בדיקת שתן ביתית באמצעות "סטיק שתן" ולבחון את רמת הסוכר והקטונים בשתן. בכל מקרה אין לשנות את מינון האינסולין ללא ייעוץ רפואי.
בהצלחה בטיפול וזיכרו כלב סכרתי מאוזן הוא הכי מתוק בעולם.