דף הבית » מאמרים ומידע » סיפורו של טריקס

מאמרים ומידע

סיפורו של טריקס

סיפור רב תהפוכות עם הרבה תקווה אך למרבה הצער סופו עצוב. למרות זאת ראוי שיסופר ולו כדי למנוע מקרים דומים בעתיד ולהעלות את המודעות בקרב בעלי כלבים לסכנה שנשקפת לחיית המחמד שלהם מהממתק התמים למראה – שוקולד.

Image Resized at http://www.shrinkpictures.com

טריקס לא רווה נחת בחייו הכלביים אלא באחרית ימיו. אחרי דרך ארוכה אומץ שוב טריקס על ידי משפחה מקסימה ברעננה תודות לעזרתה של רות נוטס אשר פעלה למען אימוצו. טריקס הגיע עם בעיה רפואית ממנה סבל זמן רב, טיפולים רפואיים קודמים לא הביאו לשיפור ואף פתרונות ניתוחיים לא עלו יפה. טריקס הגיע לטיפולנו אחרי דרך חתחתים ארוכה. טריקס סבל מפצעים מדממים בקצות אפרכסות האוזן, הרקע למצב רפואי זה הוא משתנה, אך עצם היווצרות פצעים אלו מהווה בעיה של ממש בגלל הקושי בהחלמה במקום זה.

התחלנו טיפול שמרני בפצעים ואט אט ראינו שיפור. אם בביקוריו הראשונים במרפאה היה טריקס מנער את אוזניו ומתיז טיפות דם לכל עבר, כעת היו הדימומים מתונים יותר. ברור היה לנו שלא די בכך וכי עלינו לאתר את הגורם הראשוני למצב וכן לתת פתרון טיפולי טוב לפצעים הכרוניים בקצות האפרכסת. החלטנו לעשות שימוש בכלי טיפולי המצוי במרפאתנו, מכשיר לייזר רך – מכשיר אשר משמש לטיפול מקומי במצבים שונים, קרינת הלייזר באורכי הגל המסוימים האלו מעודדת התחדשות רקמות, כלי דם והחלמה של פצעים.

טריקס החל סדרת טיפולים ואכן אחרי מספר ימים ניכר היה שיפור משמעותי במצב האוזן, רקמת הצלקת המשמעותית והבעייתית שהחליפה את הרקמה הבריאה החלה להיעלם. נראה היה כי תוך פרק זמן קצר חל שיפור עצום במראה העור, הפצעים נעלמו והעור נראה בריא מאי פעם. תזונתו של טריקס הוחלפה למזון היפו אלרגני, עקב השערה שהתגלתה כנכונה כי הרקע הראשוני לניעור האוזניים אצל טריקס היה אלרגי ומבנה האוזן שלו המיוחס לגזע הדומיננטי בטריקס הביאו למצבו מלכתחילה.

סוף טוב הכל טוב, טריקס החלים!

ועד כאן החלק הטוב שבסיפור, טריקס זכה לחודשים ספורים של נחת בחיק משפחתו האוהבת ונטול בעיות רפואיות. ואז בראש השנה בעודי מטפל במקרה חירום, טלפון מאמו ההמומה של טריקס המספרת כי טריקס אכל כמויות עצומות של שוקולד איכותי, החל רץ בבית כאחוז אמוק עד שנפל ופשוט מת. הסוף הטראגי של סיפור זה ראוי שיסופר. טריקס סבל מהרעלת שוקולד. בשוקולד חומר פעיל הנקרא תאוברומין (וכן קפאין), מפורק על ידי אדם במהירות אך לא כך אצל כלבים וחתולים. במינונים גבוהים שוקולד עשוי לגרום לפגיעה במערכת העצבים ולפגיעה בלב. הלב של טריקס עצר מלכת. זו סיבת המוות הנפוצה בהרעלות שוקולד.

טריקס גנב את השוקולד ממקום אליו לא היה אמור כלל להגיע, ראוי שנהיה מודעים להיתכנות של מקרים כאלו כדי שנדע למנוע הישנותם. אם תפסתם את הכלב או החתול שלכם על חם, זוללים שוקולד או מוצר שמכיל שוקולד, פנו מיד לוטרינר המטפל או לוטרינר תורן, ואולי עוד תצליחו למנוע את ההרעלה. טריקס היה כלב מקסים ואהוב לפחות במערכה האחרונה של חייו, אהבתנו לטריקס ותנחומינו לכל בני המשפחה

ד"ר עופר צדוק, ראש המרכז הוטרינרי רענה